Kazanan Olmak

Sana ya kazanırsın ya da kaybedersin diye bir seçenek sunmuyorum. Kazanacaksın diyorum. Ne yapıp edip bunu kazanacaksın. Gerekirse elinde ki her şeyden vazgeçeceksin. Gerekirse tüm zamanını buna ayıracaksın ama kazanacaksın, başka çaren yok. Hayatta insanlar iki gruba ayrılır. Kazananlar ve kaybedenler. Kaybedenler ömürleri boyunca kazananlar için köle gibi çalışırlar. Eğer bunun olmasını istemiyorsan, eğer modern bir köle olmak istemiyorsan o zaman kazanacaksın.

Hayat Kaybedenlere İyi Davranmaz

Loser yazısı

Eğer sadece bir kere, bir kere dahi kaybedersen hayatın gözünde bitersin. Ondan sonra ise ömrün boyunca başka birini zengin etmek için tüm enerjini harcarsın. O kişi zenginlik, lüks, konfor ve para içerisinde yüzerken sen sefaletten sürünürsün. Başkalarının hayallerini gerçekleştirmesi için bir araç olma. Başkalarını kendi hayallerini gerçekleştirmek için bir araç olarak kullan. Ya kazanırsın ya da kazanırsın başka çaren yok. Emin ol ki çok isterdim bu hayatta herkes kazansın, herkes başarılı olsun, herkes bir yerlere gelsin ama sistem öyle işlemiyor. Sistem kazananları patron kaybedenleri ise köle yapıyor. Uyan…

Oku, Araştır, Geliş

Kitap okuyan çocuk

Bir çocuk gibi meraklı ol. Sürekli yeni şeyler öğrenme peşinde ol. Artık milattan öncede değiliz. Artık kimse bileğinin gücüne bakmıyor. Artık bilek gücü ile sadece amele olunuyor. Aklını, zihnini, hafızanı ve beynini geliştirmelisin. Her açıdan bilgi ile doldurmalısın kafanı. Bu zamanda bilgin ne kadar varsa o kadar başarılısındır. Eğer bilgin yoksa senden hiçbir şey olmaz demektir. Bir çocuk gibi merak et, sor, soruştur, araştır ve öğren. Zamanla farkedeceksin ki öğrendikçe güçleneceksin. Sen bilgi sahibi oldukça insanlar sana saygı duymaya başlayacak. Yavaş yavaş hayatın gözünde bir kazanan olmaya başlayacaksın.

Kendini Geliştir!!!

Boks yapan adam

Sadece kafanın içindeki de seni hiçbir yere getirmez. Onu kullanmayı bilmen gerek. Nerede nasıl davranacağını, kim ile nasıl konuşacağını, daha mükemmel sene nasıl ulaşacağını bilmelisin. Durmadan kendini geliştirmek için çaba sarf etmelisin. Kendini en mükemmele getirmelisin. Daha iyi bir diksiyona, daha iyi bir vücuda, daha iyi bir giyim tarzına, daha iyi dostlukalra, daha iyi bir sosyal hayata sahip olmalısın. Bunlar için de kendini geliştirmelisin. Ama hayır bunlar için kimseden rehberlik bekleme. Adı üstünde kişisel gelişim. Seni sen hariç kimse geliştiremez. Kendini geliştirmeyi başarmalısın.

Kendine Hedefler Koymalısın!

Dart

Hedefin olmadan gideceğin rotayı bilemezsin. Kendine bir hedef koymalısın ve onu gerçekleştirmek için elinden geleni yapmalısın. Daha kararlı hareket etmeyi öğrenmelisin, çabuk pes etmemelisin. Daha kararlı hareket etme ile ilgili olan yazım sana bu konuda yardımcı olabilir. Tıkla. Eğer yeterince kararlı olmazsan hedeflerini gerçekleştiremeden pes edersin. Eğer kendine hedef koymazsan da asla başarılı olamazsın. Başarılı olmak istiyor musun? O zaman kendine bir hedef koy ve o hedefe doğru koş. Yoksa asla bir kazanan olamazsın ve ömrün boyunca bir kaybeden olarak yaşarsın!

Yorum bırakın